VEB- of BORG-certificering

Om de schade van diefstal en inbraak te beperken, geven we jaarlijks veel geld uit aan beveiliging en verzekeringspremies. Is uw huis of bedrijfspand goed beveiligd? Dan kunt u een BORG of VEB-certificaat aanvragen. Deze certificaten tonen aan dat alles goed is beveiligd en kan zorgen voor korting op uw premie! Bij Jaggsalarm kunnen de installatie en een opleveringsbewijs van een VEB certificaat verzorgen, maar ook een VEB certificaat uitgeven. Wilt u weten wat het verschil is tussen een BORG-certificaat en VEB-certificaat? En wilt u weten wat Jaggsalarm hierin voor u kan betekenen? Lees dan verder!

VEB vs BORG

Qua uitvoering van werkzaamheden zijn er geen verschillen tussen beide certificaten; beide hanteren de VRKI en kunnen kwaliteitsdocumenten afgeven voor opgeleverd werk. Dit maakt dat de certificaten van beide organisaties door verzekeraars geaccepteerd worden. Een VEB Erkend Beveiligingsbedrijf werkt volgens de eisen van de Wet PBR en de VEB3 kwaliteitsregeling, waarbij de VRKI de basis is. Een BORG Gecertificeerd Beveiligingsbedrijf werkt volgens de eisen van de Wet PBR en de BORG BRL. Ook deze bedrijven werken volgens de VRKI.

De verschillen tussen een VEB en BORG-certificaat

De verschillen van beide regelingen zijn te vinden in een aantal aspecten. Hieronder leggen we per aspect uit waarin het VEB-certificaat en BORG-certificaat verschillen.


1. Inspectiebeleid
De VEB coacht haar leden en werkt samen met haar inspecteurs aan het behoud en de constante verbetering van kwaliteit. Om de drie jaar vindt er bij ieder lid een inspectie plaats door een onafhankelijke inspectie-instantie.

Een BORG bedrijf wordt altijd geïnspecteerd door een inspectie-instantie en coacht niet.


2. Inrichting van het bedrijfsproces
De VEB legt het accent van de te leveren en de te controleren kwaliteit op het opgeleverd werk. Hierbij is het bedrijfsproces uiteraard ook van belang, maar minder aan vast opgestelde regels gebonden. Dit is bij de BORG regeling wel zo.


3. Betrouwbaarheid
VEB Erkende Beveiligingsbedrijven worden gecontroleerd of ze aan de Wet PBR voldoen. Is de verklaring van betrouwbaarheid verlopen (geldigheid van 3 jaar), dan dient een nieuwe verklaring te worden overlegd. Zonder geldige verklaring van betrouwbaarheid verliest een VEB Erkend Beveiligingsbedrijf het VEB-certificaat. Hierdoor staat dit bedrijf niet meer op het real-time ledenoverzicht VEB Erkend Installatiebedrijf en kunnen er ook geen kwaliteitsdocumenten meer afgeven worden. BORG bedrijven worden uitsluitend tijdens hun audit hierop gecontroleerd.

De juiste beveiligen in 3 stappen

Wanneer u uw woning of bedrijf goed wilt beveiligen, moet er een goede combinatie van organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen zijn. Wilt u dit creëren? Volg dan onderstaande stappen:

- Het correct inschatten van het risico- en beveiligingsniveau;

- Een beveiligingsplan opstellen dat past bij het geconstateerde risico;

- Het professioneel installeren van de gekozen maatregelen.

Waarom kiezen voor een VEB-Certificaat?

Wanneer uw woning of bedrijf in het bezit is van een VEB-certificaat, verkleint u het risico op inbraak. Veel ondernemers zijn onvoldoende beveiligd tegen inbraak - ondanks dat ze vaak fors investeren in beveiligingsmaatregelen. Criminelen krijgen hierdoor de kans om de continuïteit van het bedrijf te verstoren. Dit kan grote financiële gevolgen hebben. Met een VEB-certificaat toont u aan dat uw woning of bedrijf op de juiste manier beveiligd is.

Wanneer krijgt u een VEB-certificaat?

U krijgt een VEB-certificaat, wanneer u in en rondom uw pand voldoende maatregelen heeft genomen om inbraak te voorkomen. Hierbij wordt de inbraakgevoeligheid van uw pand bepaald op basis van de ‘attractiviteit’ van de aanwezige goederen en de waarde van deze goederen. Deze factoren zorgen namelijk voor risico’s. U bent dan ook verplicht om diverse maatregelen te nemen.

Wat kan Jaggsalarm voor u betekenen?

Wilt u de juiste beveiliging? Dan zorgt Jaggsalarm ervoor dat de installatie van alarmsystemen en beveiligingscamera's op een VEB manier wordt verzorgd. Daarnaast kunnen wij voor een opleveringsbewijs zorgen, maar ook een VEB-certificaat uitgeven. Dit wordt uitgevoerd door onze partners die erkende VEB installateur zijn. Zo bent u verzekerd van een geldig VEB-certificaat.