De apparatuur van Hikvision en Dahua kan worden gevonden bij talloze verkopers online via eBay, Alibaba, Aliexpress en vele andere e-commercemarktplaatsen. Meestal zul je zien dat deze verkopers Hikvision Gray Market camera’s en NVR's verkopen waarvan de standaardtaal is veranderd van Chinees naar Engels en die ook firmwareversies hebben die een paar herzieningen zijn achter hun officiële Engelse versie. Deze versies zijn bijna altijd modellen die zijn ontworpen voor de Chinese binnenlandse markt, waar de camera of NVR zijn firmware (software) heeft laten veranderen om ons internationale folk in staat te stellen deze op te zetten zonder Chinees te leren.

Om dit te doen, moet de verkoper eerst een Chinees thuismarktmodel (of Hikvision Gray Market-versie) kopen, unbox en 'flash' een gewijzigde firmware die hex-bewerkt is om Engelse menu's en functionaliteit toe te staan. Veelvoorkomende problemen met dit proces zijn:

Wij krijgen Steeds meer meldingen binnen dat Hikvision of Dahua producten elders goedkoper zijn gevonden, weet goed waar u de Hikvision of Dahua producten besteld.
Hier zijn enkele nadelen beschreven die u krijgt als de aankoop elders gedaan wordt. Het is daarom belangrijk dat u de aankoop bij een officiële Hikvision of Dahua reseller doet.


Nadelen:
- Verouderde & gewijzigde firmwareversies
- Geen officiële ondersteuning
- Niet-upgradebare firmware
- Buggy-menu's en prestaties
- Geen enkele garantie (ons assortiment heeft 3 jaar garantie)
- Malware of backdoors in apparatuur (Mogelijkheid dat vreemde mee kunnen kijken op uw camera)

Naast de bovenstaande problemen zal een defecte Hikvision of Dahua Gray Market Camera of NVR worden onderworpen aan:
- De camera retourneren naar China (op uw kosten)
- In afwachting van een niet-officiële vervanging van China
- Storefront is mogelijk verdwenen tegen de tijd dat een retourzending nodig is